Öğrenci Koçluğu
Öğrenci koçluğundan bahsettiğimizde aslında "ergenlikten" yani 12-18 yaş kimliğinden bahsediyoruz. Ben bu güzel kitleyi biraz daha uzatarak 16-20 yaş olan kesimine "Yetişgen" (Yetişken+Ergen) demeyi seviyorum çünkü bazı konularda ergen olsalar da birçok konuda bir yetişkin gibi davranmayı biliyorlar (umarım bu kelime de diğerleri gibi çalınmaz). İlgi alanları dahilinde Yetişgenlerin duyarlılığı yetişkinlere göre daha derin, daha aktivist ve cesurlar. Örneğin bir ergen, sosyal duyarlılıkta yetişkinlerden daha aktif olabiliyor. Çoğu boşvermiş gibi görünse de hiçbiri öyle değil; kendi kimliklerini ifade eden alanlara odaklılar ve bu alanlarda çok başarılılar.
Geçiş koridorunda olan Yetişgenlerin sorunları ise çok farklı. Ebeveynler farklı şeylerlerden endişelense de öğrencilerin neredeyse tamamı derslerden, ailelerinden değil; "eşitsizlikten", "saygısızlıktan", "düşüncelerini ifade edememekten" yakınıyorlar.
Öğrencilerde temel amaç sınav başarısı, temel sorun ise sınav başarısızlığı değil. Temel amaç öğrencilere (ergen ve yetişgenlere) "Yetkinlik, Özgüven ve Karakter" aşılamakta gizli. Bu niteliklere sahip yetişgenlerde iyi niyet de, merhamet de, topluma katkı da artıyor. Bu niteliklere sahip yetişgenlerde sınav başarıları da yükseliyor.
Öğrenci Koçluğu ile, sosyal ortamda birer bağımsız varlık olmaya başlayan ergen ve yetişgenlerin gelişimine ve başarısına katkıda bulunabilir, onları daha sağlıklı ve mutlu bir geleceğe hazırlayabiliriz. Öğrenci koçluğundaki amacımız onları sınavlara hazırlamak değil, hayatla tanıştırmaktır. Hayata bakışı renkli olan gençlerin hayattaki her sınavı başarı ile sonuçlanacaktır.
Bilgi ve Randevu: 0 532 5744295